Kom och låt oss värma oss tillsammans i en sprakande Midvintervaka!
Ett kryddstarkt vintersoundtrack som livar upp
och skänker ro åt alla ljustörstande och frostbitna vintersjälar.

• ALBUM UTE 3/12!
• Singelsläpp 12/11!


Sedan ett decennium har Midvintervaka värmt ljustörstande frusna vintersjälar, från norr till söder, och nu firar Kaja & Tetra 10 år med jubileumsalbumet Vintra Solstico! Välkommen in i värmen till ett dignande julbord med dofter, smaker och toner från Norden, Mellanöstern, Karibien och Medelhavet.

MER INFO

Sagt om Midvintervaka LIVE

5/5 Folkbladet
"Vågat och vackert vemod – tar ställning mot hatet.../...spränger fantasins gränser.../...en föreställning som torde sakna motstycke bland årets julkonserter.../...imponerande musikalitet som genomsyrar allt"

– Gunnar Wiklund

 

4/5 GP

"...Ibland skruvas känslorna upp så man blir tårögd, som i den makedonska folksången Jovano kryddad med lite Lusse Lelle, när tonerna från Livet Nords fiol svävar iväg och tränger rakt in i hjärtat. Eller i Maria Stellas varma sång i låten Midvintertid. Eller den överjordiskt vackra stämsången som det bjuds generöst på hela kvällen."
– Ulla Sundström

Sagt om debutalbumet MIDVINTERVAKA (Kakafon 2012)

4/5 Folkbladet
"Har ni redan Elvis och Yngve Stoors julskivor är det här ett bra komplement."
– Gunnar Wiklund

4+/5 Lira
"Svängigt Kalejdoskopiskt Midvinterljus"
– Lennart "Mr Z" Olausson

4/5 IKON
"En platta som kommer räcka mycket länge"
– Mattias Gustavsson

Läs hela recensionerna HÄR!

Trailer från Teater Aftonstjärnan 2012

Aggers Hus, Östansjö. Foto: Ingela Agger

loading...

2021

I år firar Midvintervaka 10 år och är tillbaka i med sin omstöpta version med nya inslag! Dessutom kommer ett jubileumsalbum i slutet av november!
 

 

TURNÈ
• 3/12 Viktoria, Malmö
• 4/12 Viktoria, Malmö
• 5/12 Gästis café o matsalar,
Varberg. BOKA HÄR!

Teater Aftonstjärnan
Lindholmen, Göteborg:
• Tor 16 dec kl 19 
• Fre 17 dec kl 19
• Lör 18 dec kl 15
• Lör 18 dec kl 19


Än sålänge är inte buffén inte möjlig att boka men vi jobbar på att det ska gå att göra snart och då kommer det att vara ett tillägg mot slutet av bokningen.

Ny inramning på Aftonstjärnan!

2021 ramar musikern, kompositören, konstnären och cafépianisten David Löfberg in föreställningen med sitt fenomenala pianospel i baren/caféet. 

David Löfberg är kompositör och musiker aktiv bla i grupperna David Löfbergs Oktett, Midnattsorkestern (komposition, text, dragspel) och det vänsterfeministiska swingbandet Cats & Dinosaurs (piano). Han är även pianist med förkärlek för äldre tiders jazz och populära melodier och har bla återkommande spelat vid restaurangers Afternoon tea, på äldreboenden och på Blå tåget mellan Gbg o Sthlm. Han spelade piano till stumfilm i samband med Bio Aftonstjärnans 100-årsjubileum. Parallellt med musiken producerar han bildkonst och konsthantverk och är bla upphovsman till "Kortedalahästen".

www.davidlofberg.se

Vi vill också passa på att tacka Musikdirektör Bengtsson för hans enastående inramning av Midvintervaka på Teater Aftonstjärnan tidigare år.

ARRANGÖRER, BOKA MIDVINTERVAKA via: nordlivet@gmail.com
 

Midvintervaka stöds av:

Folkuniversitetet
Kulturförvaltningen Göteborgs Stad

Statens Kulturråd
Musikcentrum Väst